IdéActive BV ICT & new media

Disaster Recovery Planning, bereid uw organisatie voor op onverwachte gebeurtenissen die uw IT treffen

Rampen in alle soorten en maten

Rampen doen zich voor in verschillende gedaanten. Wij kijken hier met name naar gebeurtenissen die voor uw organisatie een ramp betekenen. Computervirussen die ervoor zorgen dat data vernietigd wordt, of uw reputatie bij relaties schaden, apparatuur die kapot gaat, maar ook door brand of natuurgeweld kan uw automatiseringsomgeving platgelegd worden.

Voortbestaan van uw organisatie

Het snel kunnen herstellen van een ramp is van levensbelang voor uw organisatie: als u uw klanten niet meer kunt bijstaan, of nee moet verkopen omdat uw systemen offline zijn komt al snel het voortbestaan van uw organisatie in het geding.

Disaster Recovery Plan

IdéActive adviseert en kan u bijstaan bij het vooraf opstellen van een Disaster Recovery Plan voor uw onderneming. Een ramp komt qua tijdstip altijd onverwacht, maar u kunt zich hierop wel voorbereiden. Maatgevend hierbij is natuurlijk de het antwoord op de vraag: hoe lang kan uw onderneming zonder de betreffende gegevens, server(s) of netwerk, en welke schade loopt u hierbij op.

Er komt heel wat kijken bij het herstellen van een onverwachte gebeurtenis, en als u hiervoor een plan heeft liggen kunt u meteen starten met herstel. Zonder voorbereiding kan wel eens blijken dat de backup niet goed en niet getest is, dat het te lang duurt voordat vervangende hardware beschikbaar is, of om een nieuwe of vervangende server in te richten.

IdéActive helpt bij Disaster Recovery

De onverwachte ramp is al gebeurd? De ICT experts van IdéActive kunnen u bijstaan in het beperken van de schade, en het op zo korte termijn mogelijk weer in de lucht brengen van data, netwerken en systemen.

Meer weten?

Meer weten? Bel ons op 046-420 0771 of mail ons op info @ ideactive.nl
 

Hoe ICT-afhankelijk is uw organisatie?

De meeste organisaties zijn in de afgelopen jaren ongemerkt meer en meer afhankelijk geworden van een goed functionerende ICT infrastructuur.

Veel werkzaamheden kunnen tegenwoordig alleen worden uitgevoerd als uw medewerkers beschikken over een pc, internettoegang, email en bestanden en gegevens.

Door een goed doordachte inrichting en een professioneel beheer van uw ICT infrastructuur kunt u zorgen voor een optimaal beschikbare ICT omgeving.

Door daarnaast risico's te onderkennen en te beschikken over een plan om de gevolgen van onverwachte gebeurtenissen te minimaliseren vergroot u de overlevingskansen van uw organisatie.

Hulpmiddelen

Acronis True Image maakt het mogelijk om snel gegevens en systemen te herstellen.

Online Backup met Acronis Backup Cloud zorgt voor een veilige, versleutelde, buitenshuis opgeslagen backup.

Altaro VM Backup is de manier om Hyper-V en VMware virtuele machines te backuppen. Met Altaro VM Backup kunt u backups lokaal maken of dit in combinatie doen met versleutelde online backup in het IdéActive datacenter.

Bel ons op +31 (0)46 - 420 0771
IdéActive BV ICT & new media
--
--
--
IdéActive is een klantgerichte ICT dienstverlener voor het MKB in Zuid-Nederland en België
Bel ons op
046 - 420 07 71
--
--
IdéActive BV ICT
Kruisstraat 56
6411 BW Heerlen

Deelnemer ICTWaarborg
--