IdéActive BV ICT & new media

Beveiligde en versleutelde mobiele data-opslag, USB-schijven, USB memorysticks

Beveilig uw mobiele data

Gegevens die uw bedrijf verlaten, op mobiele apparatuur zoals notebooks, draagbare USB-schijven, geheugenkaartjes en geheugensticks, vormen een risico voor uw bedrijf. Deze apparatuur en gegevensdragers hebben een duidelijk grotere kans op verlies of diefstal.

Uw zakelijke gegevens, gegevens over klanten, projecten en dossiers kunnen dan zo maar op straat komen te liggen, en vervolgens een mooi verhaal voor de media worden, of in de handen van de concurrentie vallen.

De oplossing: hardwarematig versleutelde harde schijven en USB sticks

De verschillende oplossingen die wij bieden kunt u vinden op onze webshop StoreSecure die speciaal is ingericht voor oplossingen voor beveiligde opslag van gegevens. U kunt deze daar ook direct aanschaffen.

Versleuteling van gegevens op harde schijven en USB sticks kan zowel softwarematig als hardwarematig geregeld worden.

Bij softwarematige versleuteling zorgt de computer zelf voor encryptie en decryptie. Deze extra systeembelasting heeft invloed op de prestaties van uw systeem.

Bij hardwarematige versleuteling bevat de harde schijf of USB stick een eigen chip die de encryptie en decryptie verzorgt. Hiermee wordt uw systeem dus verder niet belast.

Niet alleen externe harde schijven kunnen versleuteld worden. Ook de harde schijf in uw laptop zelf is te versleutelen. Hierbij is de snelheidswinst van hardwarematige versleuteling nog duidelijker merkbaar. Voor vele typen laptops kunnen wij de bestaande harde schijf vervangen door een hardwarematig versleutelde schijf, met behoud van al uw gegevens en programmatuur.

Aanbod van IdéActive

IdéActive levert beveiligde harde schijven van o.a. Lenovo, DataLocker en Stonewood. De verschillende merken hebben ieder hun eigen sterke punten.

DataLocker externe harde schijf

Met de DataLocker Pro en Enterprise krijgt u de beschikking over beveiligde, draagbare opslag met hoge capaciteit. Alle gegevens op de schijf zijn volledig versleuteld. Met het geïntegreerde toetsenbord kan de gebruiker met zijn pin-code de schijf koppelen aan een computer. Het versleutelen en ontsleutelen van de gegevens gebeurt door de speciale encryptiechip in de harde schijf.

Kenmerken van de DataLocker schijven:

 • hardwarematige versleuteling van alle gegevens op de schijf met 128 of 256-bit AES (Advanced Encryption Standard).
 • bevat een roterend touchscreen toetsenbord voor het intoetsen van uw pincode.
 • pas na het intoetsen van de juiste pincode wordt de schijf vrijgegeven, encryptie en decryptie vindt plaats in de beveiligde schijf.
 • leverbaar met en zonder aparte beheerdersmodus.
 • zelfvernietigingsmodus: na herhaaldelijk foutief inloggen worden de encryptiesleutels gewist waardoor de data niet meer te achterhalen is.
 • werkt zonder drivers op Windows XP, Vista en 7.
 • MAC compatible.
 • verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 320GB, 640GB en 1TB.
 • FIPS-197 gecertificeerd. De Enterprise is tevens FIPS-140-2 gecertificeerd.
 • meer informatie: download de datasheet.

Stonewood

Stonewood biedt, naast de beveiligde externe schijven, beveiligde schijven ter vervanging van de harde schijf in uw notebook, usb sticks en software waarmee de verschillende Stonewood schijven en USB sticks in uw bedrijf te beheren zijn. Als extra laag van beveiliging is bij de Stonewood schijven Two Factor Authentication mogelijk: alleen met de combinatie van pincode en een USB token wordt de schijf ontsloten. Stonewood schijven zijn FIPS 140-2 gecertificeerd. Bepaalde modellen bieden hogere beveiligingsclassificaties, bedoeld voor gebruik door overheden, defensie (NATO geaccrediteerd) en opsporingsdiensten.

Lenovo portable secure hard disk drive

Lenovo levert een kleine, handzame portable harde schijf. Alle gegevens op de schijf zijn volledig versleuteld. Met het geïntegreerde toetsenbord kan de gebruiker met zijn pin-code de schijf koppelen aan een computer. Het versleutelen en ontsleutelen van de gegevens gebeurt door de speciale encryptiechip in de harde schijf.

Kenmerken van de Lenovo schijven:

 • hardwarematige versleuteling van alle gegevens op de schijf met 128 of 256-bit AES (Advanced Encryption Standard).
 • bevat een numeriek toetsenbord voor het intoetsen van uw pincode.
 • pas na het intoetsen van de juiste pincode wordt de schijf vrijgegeven, encryptie en decryptie vindt plaats in de beveiligde schijf.
 • beheerder- en gebruikersmodus met aparte pincodes (van 8-16 cijfers).
 • er kunnen meerdere pincodes voor gebruik door 10 verschillende gebruikers worden opgeslagen.
 • werkt zonder drivers op Windows XP, Vista en 7.
 • afhankelijk van model met USB2.0 poort of gecombineerde eSATA/USB interface.
 • verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 160GB, 320GB en 500GB.
 • ontworpen voor mobiel gebruik.
 • meer informatie: download de datasheet.

Zoek en vind

=spareparts en onderdelen

=de UPS voor server of werkplek

=een vervangende accu voor uw UPS

=geheugenuitbreidingen van systemen

=beveiligde/versleutelde mobiele data-opslag

Productwijzer 

Waar komen de beveiligde schijven van pas?

perfecte oplossing voor backup van gegevens op externe schijf

transport van klantengegevens en projectgegevens

onderhanden werk, meenemen gegevens voor werken onderweg of van thuis uit

 

Welke schijf heb ik nodig? En hoe gaan we daar mee om?

Wij geven u graag advies over de voor- en nadelen van de beveiligde harde schijven.

Naast het bieden van technische hulpmiddelen als beveiligde harde schijven, zijn goede procedures en een goede instructie van uw medewerkers van vitaal belang. Wij adviseren u graag over procedures en omgang met vertrouwelijke gegevens.

Bel ons op +31 (0)46 - 420 0771
IdéActive BV ICT & new media