IdéActive BV ICT & new media

Groener printen met Print365 van Epson

Epson is een toonaangevende producent van printers, scanners, projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen op basis van compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 67.000 werknemers en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu. Een goed voorbeeld van deze toewijding aan een groenere omgeving, wordt geleverd door Epson’s zakelijke lijn van milieuvriendelijke inkjetprinters: de Epson WorkForce Pro en WorkForce Pro RIPS modellen, exclusief verkrijgbaar via Epson’s Managed Print Service oplossing Print365.

Bedrijven die printers aanschaffen, kiezen nog altijd vaker voor laserprinters dan voor inkjetprinters. En dat is een gemiste kans voor het milieu, stelt Epson. Wanneer je veel print, dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement van je printers, want dat is goedkoper én groener. Een veelgehoord argument voor de laserprinter is dat hij weliswaar vaak duurder in aanschaf is, maar veel zuiniger in gebruik. Dit argument is echter achterhaald: met de gemiddelde lasertoner kun je enkele duizenden pagina’s printen. Er zijn inmiddels inktpatronen op de markt met een rendement van 10.000 pagina’s. Sterker nog, met het Replaceable Ink Pack System (RIPS) van Epson is het zelfs mogelijk om 75.000 pagina’s te printen, zonder tussentijds bijvullen van de inkt.

Minder afval, minder CO2

Laserprinters zorgen voor een hoop afval, zoals tonercartridges, drums, foto conductor units en de verpakking van de materialen. Het enige afval dat de Epson RIPS zakelijke inkjetprinters produceren, zijn de vier lege inktzakken die gewoon bij het reguliere afval kunnen worden aangeboden. Het systeem zorgt bovendien voor een aanzienlijk kleinere CO2-footprint, omdat er pas na 75.000 pagina’s nieuwe inktzakken geleverd hoeven te worden. Vergelijk dit met de vele tonercartridges die nodig zijn om een dergelijk volume te printen en de winst voor het milieu wordt evident.

Tot 96% minder energieverbruik

Maar dat is niet alles. Vergeleken met concurrerende laserprinters verbruikt de nieuwe generatie WorkForce Pro zakelijke inkjetprinters tot wel 96% minder energie. In een groot kantoorgebouw, met een of meerdere printers per afdeling, kan dat na verloop van tijd een flinke besparing in de energiekosten opleveren. Beter voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu! De Epson WorkForce Pro RIPS printers zijn exclusief verkrijgbaar via de Managed Print Service oplossing van Print365. Print365 is dé alles-in-één zakelijke printoplossing, waarmee organisaties voor een vast bedrag per maand in hun printbehoeften kunnen voorzien. Alle printbundels zijn inclusief printer, verbruiksmaterialen, drie jaar on-site service en Document Capture Pro scannersoftware. Print365 en de WorkForce Pro printers van Epson maken een gedistribueerde printervloot mogelijk, die voldoet aan de vereisten van drukke werkgroepen, die zorgt voor voorspelbare afdrukkosten en die bedrijven helpt om hun milieudoelstellingen te behalen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De toewijding van Epson aan een groenere omgeving en een duurzame samenleving is niet onopgemerkt gebleven: in 2012 wint het bedrijf de 'award for outstanding contributions to achieving sustainability' in China. Wilt u meer weten over de duurzaamheidsdoelstellingen van Epson? Epson publiceert jaarlijks een Sustainability Report.

=Ook besparen op uw printkosten? Stel hier direct uw Print365-pakket op maat samen.

Hoe afdrukken zou moeten zijn...
Probleemloos afdrukken, zonder verborgen kosten
U hoeft alleen voor papier te zorgen
Een Epson-printer naar keuze
Onderhoud op locatie
Automatische levering van verbruiksartikelen
Print management-portal
Vast maandbedrag
MEER INFORMATIE
Bel ons op +31 (0)46 - 420 0771
IdéActive BV ICT & new media
--
--
--
IdéActive is een klantgerichte ICT dienstverlener voor het MKB in Zuid-Nederland en België
Bel ons op
046 - 420 07 71
--
--
IdéActive BV ICT
Kruisstraat 56
6411 BW Heerlen

Deelnemer ICTWaarborg
--