IdéActive BV ICT & new media

Printrevolutie: van laser naar inkjet

De kans is groot dat u een printer niet als ‘baanbrekende technologie’ beschouwt in vergelijking met alle nieuwe, 'spannende' technologieën die momenteel op de markt zijn. Maar deze onbezongen held onder de kantoorapparatuur ondergaat een hele eigen revolutie, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en kosten.

Wanneer u veel print, dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement van uw printers, dat is immers goedkoper én groener. Een nog altijd veelgehoord argument voor de laserprinter is dat hij weliswaar vaak duurder in aanschaf is, maar veel zuiniger in gebruik. Print u meer dan 10.000 pagina’s per jaar dan leek de keuze altijd snel gemaakt: de laserprinter stond hier op eenzame hoogte. De tijden zijn echter veranderd. Er zijn inmiddels inkjetprinters op de markt waarmee het mogelijk is om 75.000 pagina’s te printen, zonder het tussentijds bijvullen van de inkt. Tijd om onze vooroordelen aan te passen?

Meer rendement

Met de gemiddelde lasertoner is het mogelijk enkele duizenden pagina’s te printen. De gemiddelde inktcartridge van oudere consumentenprinters levert doorgaans ‘slechts’ een paar honderd pagina’s. Inkjetprinters zijn tegenwoordig echter veel efficiënter geworden in hun inktgebruik en er zijn nieuwe zakelijke technologieën op de markt waarmee een gelijk of zelfs hoger rendement kan worden behaald dan met laserprinters. Er zijn inmiddels inktpatronen met een rendement van 10.000 pagina’s en nieuwe systemen met ‘Replacable Ink Pack Systems’ (RIPS) waarmee het zelfs mogelijk is om tot 75.000 pagina’s te printen, zonder bijvullen.

Print365 van Epson werkt uitsluitend met hoog rendement inkjetprinters.

Minder energieverbruik

Maar dat is niet alles. Vergeleken met kleurenlaserprinters verbruikt de nieuwe generatie zakelijke inkjetprinters tot wel 96% minder energie. In een groot kantoorgebouw, met een of meerdere printers per afdeling, kan dat na verloop van tijd een flinke besparing in de energiekosten opleveren. Voor een bedrijf met 50 printers kan dit over een periode van een jaar een aanzienlijk verschil maken. Beter voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu. Bij veel mensen en organisaties is het besef nog altijd niet doorgedrongen dat ‘groen’ vaak ook ‘goedkoper’ betekent. Goedkoper in verbruik, goedkoper in onderhoud.

Minder afval

Laserprinters zorgen voor een hoop afval, zoals tonercartridges, drums, fotoconductor-units en de verpakking van de materialen. De nieuwe generatie zakelijke inkjetprinters werkt vaak met hoogrendement inktcartridges, die bij het reguliere afval kunnen worden aangeboden. Hiermee produceert u tot 94% minder afval. Met de geavanceerde RIPS-printers van Epson is de frequentie van het tussentijds bijvullen van inkt nóg lager en het enige afval dat deze printers produceren zijn de vier lege inktzakken. Vergelijk dit met de vele toners die nodig zijn om eenzelfde volume te printen en de winst voor het milieu wordt evident. Zo kunnen inkjetprinters bijdragen aan het behalen van milieudoelstellingen van organisaties.

Print365 van Epson werkt uitsluitend met hoog rendement inkjetprinters

Minder tijdverlies met een gedistribueerde printervloot

Printeronderhoud, wachttijden en de noodzaak om de werkplek te verlaten om prints op te halen, behoren tot de grootste frustraties als het op printergebruik aankomt. Het zijn zaken die beslag leggen op de tijd van werknemers en die een grote impact hebben op de motivatie, de productiviteit en uiteindelijk de efficiëntie van het hele bedrijf. Bij veel bedrijven wordt de werkomgeving nu gekenmerkt door kleinere werkgroepen die een flexibeler en toegankelijker afdrukmodel vereisen. De logische keuze voor dergelijke bedrijven is een gedistribueerde printervloot, waar printers dicht in de buurt van de werkgroepen zijn opgesteld en lokaal worden beheerd ter verbetering van prestaties, motivatie en productiviteit van de werknemers.

Enorme besparingen

Europese bedrijven met 100 tot 499 medewerkers zouden jaarlijks tot wel 4,5 dag aan arbeidskosten, omgerekend € 55,2 miljoen, kunnen besparen wanneer zij de laserprinter zouden inruilen voor een inkjetprinter, zo blijkt onafhankelijk onderzoek door Buyers Laboratory LLC (BLI). Het is dan ook geen wonder dat veel bedrijven overstappen van laserprinters naar inktjettechnologie. Het onderzoek laat zien dat bedrijven in West-Europa bijna een volle werkweek aan productiviteit kunnen winnen door over te stappen op inktjettechnologie op kantoor.

=Ook besparen op uw printkosten? Stel hier direct uw Print365-pakket op maat samen.

Hoe afdrukken zou moeten zijn...
Probleemloos afdrukken, zonder verborgen kosten
U hoeft alleen voor papier te zorgen
Een Epson-printer naar keuze
Onderhoud op locatie
Automatische levering van verbruiksartikelen
Print management-portal
Vast maandbedrag
MEER INFORMATIE
Bel ons op +31 (0)46 - 420 0771
IdéActive BV ICT & new media
--
--
--
IdéActive is een klantgerichte ICT dienstverlener voor het MKB in Zuid-Nederland en België
Bel ons op
046 - 420 07 71
--
--
IdéActive BV ICT
Kruisstraat 56
6411 BW Heerlen

Deelnemer ICTWaarborg
--